7 meglepő alapelv az életről

1., Bármilyen meglepő, Magyarország legismertebb marketing tanácsadója, Wolf Gábor egyszer azt mondta róla, hogy a legjobb üzleti iskola. Most minden a pénzügyi műveltségünk hiányosságairól, és a pótlás szükségességéről szól. Ha a marketing Bentley-je azt mondja ez a legjobb hely, akkor miért próbálkozna a Trabantgyárban? Nem igaz? :)

2., Magyarország egyik legismertebb spiritualistája, A.J.Christian egyszer azt mondta, hogy manapság csak azok lehetnek igazán sikeresek, aki szellemileg is egyensúlyban vannak. Hiszen Ön elmehet ugyan Nepálba zümmögni, de attól a számlái még nem lesznek kifizetve, a legtöbb milliárdos pedig csak ezért nem vágja fel az ereit, mert nincs hozzá otthon elég éles kése. Ebből az következik, hogy miért menne Nepálba, ha gazdag akar lenni? :) Bármilyen meglepő, ez segít a legjobban a felébredésben, a gondolkodásmód szükséges megváltoztatásában, és a fejlődésben. Manapság minden Einstein szavairól szól, mely szerint ne várjunk más eredményeket, ha nem változtatunk a gondolkodásmódunkon. Bármilyen meglepő, itt megtalálja, amit Nepálban keresne, és megkeresheti, amit a Wall Street-en találna. ;)

3., Bármilyen meglepő, ezekben a vérzivataros időkben is lehet jó helyen lenni, jó időben. Ha nem haragszik, akkor most nem hivatkozom Bill Gates-re, bár ezt a mondást neki szokták tulajdonítani. A jó hely természetesen nem földrajzi, bár nyílván az sem kevésbé meglepő, hogy Magyarország szerintem jó hely. Jó időben lenni azt jelenti, hogy akkor, amikor valami nagy dolog történik, amit ha Ön meglovagol, akkor megvalósíthatja az álmait. Ön emlékszik még az álmaira?

4., Van egy szellemi szellemes, nagy tanító, úgy hívják Wermer András. Egyszer azt írta, hogy ahhoz, hogy bármi is teljesüljön az Ön életében, előbb vágynia kell rá. Sajnos, vagy szerencsére, a vágy nem tanítható. De bármilyen meglepő, a képességet, hogy a vágyait mederbe terelje, hogy a vágy érzését a maga szolgálatába állítsa, nos, ezt mindannyian elsajátíthatjuk. És a vágyak átadhatók, mert nem csak a vágyak, de a vágyódó emberek is vágyakat szülnek másokban is. Mi vágyódó emberek vagyunk. Csatlakozik?

5., Jómagam egyszer azt mondtam, hogy ha már ráébredt arra, hogy változtatnia kell, ha sikerült rátalálnia legigazabb álmaira, melyek belülről szenvedélyesen hajtják Önt, mindent elkövet a fejlődéséért, képes meglovagolni a kínálkozó lehetőséget, akkor keresse meg azt a megoldást, amely mint egy híd képes összekötni a jelenét a vágyott jövőjével. Bármilyen meglepő, tudok mutatni egyet! :)

6., Az A Titok című könyvben azt írják, hogy nem baj, ha még nem látja a teljes utat, csak induljon el! Amikor éjszaka nekivág egy több száz kilométeres útnak, akkor sem látja a végállomást, de tudja, hogy ott van. Elég, ha csak annyit lát, amennyit az autója fényszórója bevilágít. Novák András, az Édesvíz kiadó tulajdonosa egyszer így fogalmazott: Hinni a jövőben, és tudni, hogy az már az enyém! Napoleon Hill, a Pozitív Lelki Beállítottság elméletének megalkotója, egyszer azt írta, hogy „Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni! Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni!”

7., A befektetők magyarországi guruja, Magyar Róbert egyszer azt mondta, hogy ha sikeres akar lenni, akkor keressen magának egy mentort. A mentor az, aki segít lépésről lépésre megtervezni az utat, és mérföldkőről mérföldkőre el is kíséri Önt. Elővesszük a térképet? ;)

Rájöttem, hogy a kutyánk előző életében labdarúgó volt!

A gyermekem ma ellentmondást nem tűrően rám parancsolt, hogy márpedig ma focizol velem apa! A szemléletváltásom részeként engedelmeskedtem, és kimentem a lurkóval rúgni a bőrt. Na jó, egy lyukas gumilabdát. ;)

A célnak megfelelt, hiszen a kutyánk is beszállt a játékba. Ráadásul korábban éppen ő lyukasztotta ki!

Az hagyján, hogy neki négy lába van, ami között úgy el tudja tűntetni a labdát, hogy még Ronaldo sem találja meg, de mellel – akarom mondani szüggyel – úgy veszi le, mint a legprofibb játékosok.

Amikor a fiam passzol, akkor pedig a kutya odarohan hozzám, szeme sarkából azt nézi hol állok, és követi a mozgásom, hogy fedezze a labda útját!

Legközelebb levideózom, és elküldöm az MLSZ-nek! ;)

Barátsággal,

Papp Zoltán

Filmet telefonon...

Amikor a fiam születését követően lapátra tettek, kényszervállalkozásba kezdtem. Igaz lelkes és kreatív voltam, de sajna be kellett látnom, hogy a pénzhez egyáltalán nem értettem. Sorra használták ki a naivitásomat. Ma már persze tudom, hogy semmi sincs véletlenül.

Ezért is kerültem Etyekre, és az itteni közösségbe. Közösségi programokat kezdtem szervezni, lassan a fél község a barátom, ismerősöm lett. Ezek nagyon jó megtapasztalások voltak a pesti élethez képest. De pénzem még mindig nem volt, csak lelkesedésem.

Aztán az egyik újdonsült barátom a kezembe nyomta az A Titok, majd a Gazdag papa, szegény papa, a Miért akarjuk, hogy gazdagodj, a 4 órás munkahét című könyveket, melyeket még nagyon sok másik követetett.

Egyszer csak azt vettem észre, hogy lépten-nyomon olyan emberekbe botlok (semmi sincs véletlenül), akik ugyanezen könyveket olvassák. Elindult valamiféle fejlődés. Eldöntöttem, hogy lezárom a múlt hibáit, és más alapokra helyezem az életemet.

Elkezdtem üzleti konferenciákra, szemináriumokra járni, képzési anyagokat vásárolni, egyszóval befektetni a fejlődésembe. Feliratkoztam egy rakat hírlevélre, melyekből naponta erőt és bölcsességet merítek.

Még a közösségépítés során ismerkedtem meg egy házaspárral, és bár ők mutatták be azokat az üzleti lehetőségeket, melyeket ma is használok, mégis nem annyira az üzleti, mint inkább a spirituális fejlődésem köszönhetem nekik. Általuk aztán újabb tapasztalások, újabb megértések, és újabb emberek kerültek az életembe.

Elkezdetem lépésről lépésre megvalósítani a tanultakat. Nagyon megváltozott minden, és ma mindennek köszönhetően egy kiegyensúlyozott családi és közösségi életet élek. Meg tudtam bocsátani a legnagyobb ellenségeimnek, fejlődni tudunk mind anyagilag, mind pedig emberileg a gazdasági és erkölcsi világválság kellős közepén.

Elhatároztam, hogy létrehozok egy olyan információs és motivációs bázist, ami mindenkinek esélyt ad a legfontosabb információk hozzájutásához, ami elengedhetetlen az életük és a gondolkodásmódjuk megváltoztatásához.

Így jött létre a www.energiapark.hu oldal, és a www.energiapark.blogspot.com blogoldal. Nem tipikus értékesítési oldal, de nem is az a célja, hogy eladjon. Nem a meggyőzés, hanem a megértés a lényeg.

Ha feliratkozik a sorozatra, naponta Önnel vannak azok az emberek, és az ő építő gondolataik, amelyek átsegítenek az áttörés folyamatán. Már ha át akar törni! ;)

Ahogyan a fejlécben is szerepel, az oldal akkor szól Önnek, ha Ön is úgy akarja élni az életét, ahogyan azt valójában szeretné. Ha jelenleg nem annyit keres, mint amennyire szüksége van és amennyit elvár Önmagadtól. Ha meg akarja ismerni annak a módját, miként tehet szert több időre, nagyobb testi-lelki egészségre, hogy többet törődhessen a családjával, a barátaival és azokkal a tevékenységekkel, amelyeket igazán kedvel.

Olyan ez, mintha egy filmet próbálna elmesélni telefonon. Egyszerűen nem lehet két bekezdésben elintézni.

Hiszem, hogyha eljött az idő az életében, akkor nem fogja rá sajnálni, hogy végigolvassa. Nem találja majd hosszúnak, inkább issza a sorait, s alig várja a következőt.

Döntsön jól! :)

Döntését az befolyásolja, hogy mire fókuszál. Ezzel kapcsolatban hadd mutassak egy kisfilmet!



Barátsággal,

Papp Zoltán