Memoár

Ami a Környezetvédelmi Világnapot, és a Millenáris Park rendezvényét illeti, ahol az Otthonunk című filmet vetítették.

Novák Péter remek választás, hihetetlen improvizatív képességei vannak, úgy tud fenéken billenteni, hogy még a célszemély hálás érte. (Értsd: elgondolkodtatni a felelősségünkről.)

Játszi könnyedséggel bánik a közönséggel, laza stílusa azok számára is emészthetővé teszi a témát, akik egyébként nem fogadják be a mélyenszántó gondolatokat.

A szervezőknek a legszerethetőbb színészeink közül sikerült választaniuk, igazi fénypontot jelentettek a klímaversek. Nem tudtuk mit várjunk, de értéket és élményt kaptunk.

Köszönjük!

A koncert sokunk arcára festette a szégyen pírjait, amikor kiderült, hogy Petőfi Sándor, vagy éppen József Attila költeményeinek feldolgozásait hallottuk. Tehetséges zenészek örömzenélése volt, mely átsugárzott ránk is.

A filmhez nincs kommentem, elég ha tudja, hogy hatéves fiammal az ölemben néztem…

10 évünk maradt, hogy megállítsuk a klímaváltozást.

Barátsággal,

Papp Zoltán

Kompenzálja az informatikai eszközei által kibocsátott CO2 mennyiségét!

Tudta, hogy az informatikai eszközök ugyanakkora CO2 kibocsátást okoznak, mint a légiközlekedés?

Most a CO2 levegőből való kivonásával Ön is kompenzálhatja a számítástechnikai eszközei által okozott CO2 kibocsátást.

Tanuljon meg többet erről a lehetőségről, és szerezze meg a saját elektronikus CO2 kompenzációs tanúsítványát a http://www.co2compensate.com/ oldalon!

Tartson velem, cselekedjen most!


Carbon neutral computing for everyone! - FOR: Zoltan Papp

   CO2Compensate.com - Carbon neutral computing for everyone!


Miről szól a program?

Mindnyájunknak fontos a számítógép és az Internet. A számítógépek és a különböző elektromos berendezések azonban elektromos energiát fogyasztanak.

A világ elektromos energiát előállító erőműveinek többsége viszont széndioxidot (CO2) bocsát ki a levegőbe. A CO2 pedig az üvegházhatást erősítő gáz, amely globális felmelegedést okoz.

Számítástechnikai eszközeivel Ön is nagyjából 600 kilogramm széndioxidot termel évente. Két, a száraz, elsivatagiasodott területekre ültetett fa körülbelül ugyanennyi széndioxidot képes megkötni az élete során.

A fairtások és az egyéb emberi tevékenység következtében kihalt földek nem tudják megkötni a széndioxidot, de meg tudják tartani a vizet. Ezért a program keretében ezekre a területekre fákat ültetnek, és öntözik őket. A fák nagyjából 50 évre elnyelik a széndioxidot.

A fákat Nigériában ültetik el az Ön nevében, és Ön kap egy személyes elektronikus tanúsítványt a GiverSign.com jóvoltából, melyet beágyazhat az elektronikus leveleibe, a blogoldalára, a közösségi oldalakon a személyes adatlapjára, stb.

Így Ön meg tudja mutatni a világnak a környezeti behatások minimalizálása melletti elkötelezettségét, és segíthet másoknak is rátalálni a co2compensate.com oldalra.

Mindössze 8 euróért Ön most kompenzálhatja a számítástechnikai eszközeinek CO2 kibocsátását fél évre!

Barátsággal,

Papp Zoltán